Home Berichten

Algemeen

De Stichting Bevordering Blaasmuziek (SBB) is het gelukt om het Reünie-Orkest Limburgse Jagers (ROLJ) naar Panningen te halen en samen met het gelegenheidsorkest Böhmische Klänge een avond vullend programma te laten verzorgen.

Orkest Böhmische Klänge.

Bovengenoemd orkest is in 2012 ontstaan uit dwingende behoefte vanwege het in te vullen seizoen programma Muziek onder de Toren. Gebruik makende van de aanwezige expertise was het idee snel geboren een orkest te vormen met ervaren muzikanten uit de regio. Theo Verhaegh sprak met muzikanten en Wiel Geurts nam het management op zich. Het resultaat was en is een jaarlijks terugkerend concert (het eerste op 3 augustus 2013) met een sterk programma waarbij de muzikale nuance duidelijk Böhmisch zou moeten zijn. Inmiddels zijn we aan jaaraflevering 4 met gelukkig weer volle orkest bezetting. Het orkest is eveneens twee keer (29 maart 2015 en 10 april 2016) ingezet om samen met Freek Mestrini en Theo Verhaegh een concert voor te bereiden waaraan een 3 daagse workshop aan vooraf ging. Dit was een enorm succes. De leden van het orkest zijn in wisselende samenstelling aanwezig gezien zij allemaal actief zijn bij andere ensembles maar ook een goed gevoel hebben bij de uitvoering van het Böhmische genre, eveneens puttend uit jarenlange ervaring. Het orkest stond tot april 2017 o.l.v. Theo Verhaegh.

Reünie-Orkest Limburgse Jagers (ROLJ)

ROLJ staat voor gezamenlijk gedisciplineerd goede muziek maken, waarbij gedisciplineerd hier betekent: musiceren op een andere wijze dan in de burgerorkesten algemeen gebruikelijk is. Onder goede muziek wordt verstaan: de sound en de muziek zoals die altijd kenmerkend is geweest voor het Tamboer- en Fanfarekorps Limburgse Jagers, ook al zal elke kapelmeester in het verleden zijn eigen inhoud hieraan gegeven hebben. De jongste muzikant is 58 en de oudste 86. De gemiddelde leeftijd is ± 69 jaar. De kapelmeester van ROLJ is Jos Stoffels. Hij is inmiddels meer dan 30 jaar werkzaam als dirigent en behaalde met diverse Limburgse fanfareorkesten landskampioenschappen en andere aansprekende successen. In 2017 is Jos Stoffels door het regiment onderscheiden met de eretitel ’Limburgse-Jager-van-Verdienste’, de hoogste waardering die het regiment verleent voor bewezen diensten.


Het geheel valt onder de verantwoordelijkheid van de
Stichting Bevordering Blaasmuziek (SBB).

Genoemde stichting is opgericht om de Böhmische blaasmuziek voor het nageslacht veilig te stellen en bij jeugdorkesten in de regio genoemd genre te promoten. Verder opereren het gelegenheid Orkest Böhmische Klänge, vanaf 2017 o.l.v. Jos van de Rijt en Kapela Pohoda (staat voor tevredenheid) vanaf de oprichting in 2015 o.l.v. Wiel Geurts onder overkoepelende verantwoordelijkheid van eerder genoemde stichting. Kapela Pohoda heeft een vaste bezetting van ervaren muzikanten uit midden en noord Limburg en repeteren iedere maandagmiddag in Dok6 Theater

Concert:

Locatie: DOK6 Theater Raadhuisplein 6, 5981 AT Panningen
Datum: 27 april 2019 Tijdstip: 19:00 uur Entreeprijs: € 7.50
Reserveren: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch 0622555708 of 0773745096
Reserveren kan ook via : Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 

RegimentsmarsOp 4 november 2017 werd tijdens het jubileumconcert uiteraard ook onze Regimentsmars uitgevoerd. Klik hier om het filmpje met de uitvoering te bekijken.

Jubileumboek

Reünie-Orkest Limburgse Jagers

Het jubileumboek, van 428 pagina`s, beschrijft de geschiedenis van het Reünie-Orkest Limburgse Jagers vanaf de oprichting in 1992 tot en met 2017.

Het korps zou niet hebben bestaan zonder het Fanfarekorps Limburgse Jagers dat in 1951 is opgericht en in 1995 werd opgeheven. Daarom komen in de voorgeschiedenis ook alle lichtingen van het Fanfareorkest aan de orde.

Uit oud-leden van het Fanfareorkest Limburgse Jagers is het ROLJ voort gekomen en in dit  boek herleeft de geschiedenis van beide korpsen aan de hand van meer dan duizend unieke foto`s verslagen en verhalen.

De nadruk ligt uiteraard wel op de activiteiten van het reünie-orkest , als onmisbaar onderdeel in de muzikale geschiedenis van de Provincie Limburg.

Martin Hanssen
Samensteller

Bij afhalen bij een van de leden van het korps € 14,95. Bij verzending per post: Per boek € 14,95 plus € 7,95 verzendkosten.
Betaling op bankrekening nummer NL 27RABO0121817601  Onder vermelding van naam en het Jubileumboek.

Het jubileumboek is ook te koop tijdens een concert van het ROLJ

Voor meer informatie hierover stuur een mail met naam naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. U ontvangt hierna zo snel mogelijk bericht.

 

PROGRAMMA  2019

Panningen                    zaterdag  27 april (Koningsdag)  DOK6-theater. Aanvang 19.00 uur.

Kerkrade                        zondag      5 mei concert Hambos kliniek

Venlo/Blerick                zondag    19  mei concert KBO  aanvang 15.00 uur (Hout-Blerick).

Heerlen                          ? september bevrijdingsconcert (in behandeling).

Geijsteren                      zondag    20 oktober groot muziekevenement met deelnemers uit Engeland, Duitsland en Nederland. Middagoptreden.

Echt-Susteren                donderdag   7 november bevrijdingsconcert. Aanvang 19.30 uur.

Heythuysen                    zaterdag 16 of zondag 17 november bevrijdingsconcert (in behandeling).

Linne                             zaterdag 14 december Finale 2019.

Optreden in 2020

Thorn                          zondag 5 januari nieuwjaarsconcert.


 

 

 

 

Meer artikelen...

Inlog formulierZoeken