Home Berichten

Algemeen

CONCERT ZONDAG 30 SEPTEMBER 2018 OM 14.30 UUR.

Speelt Museum De Locht Melderslo met stoute plannetjes?

Komt Museum De Locht in Melderslo  binnenkort met heel  verrassende plannetjes?   
Speelt men met de gedachte om vanaf 2018 een nieuwe muzikale traditie op te zetten?               
Het lijkt er wel op, omdat er met enige geheimzinnigheid overlegd is binnen het kader van medewerkers en er af en toe een gerucht opduikt in het circuit.

Misschien heeft het wel te maken met het Reünie-Orkest Limburgse Jagers, dat op 17 september 2017 een concert heeft verzorgd in museum De Locht.
De uitvoering maakte toen deel uit van de Tour door Limburg  tijdens het jubileumjaar van het ROLJ, maar nu blijkt er ineens een datum in dit najaar geprikt te zijn waarop het ROLJ in Melderslo is uitgenodigd.
Het lijkt erop, dat het bestuur van De Locht in 2017 goed naar de toeschouwers geluisterd heeft en nu van de gelegenheid gebruik maakt om er een jaarlijks terugkerend festijn van te maken.
En het is voor de insiders geen geheim dat het museum er bijzonder trots op was (en is) dat zo’n geweldig korps als het ROLJ zich met alle plezier naar Melderslo begeeft om er een uitvoering te verzorgen.
De datum is al besproken en vastgelegd: zondag 30 september. De uitvoering begint om 14.30 uur en vindt bij goed weer buiten op de kiosk plaats. Bij slecht weer verplaatst men de activiteit naar binnen.

Bezoekers van het concert krijgen bovendien de gelegenheid om met de entree voor het ROLJ ook dit unieke museum te bezoeken.
En dat in totaal voor een prijs van € 8.
Museum De Locht en het Reünie-Orkest Limburgse Jagers nodigen dus iedereen uit om op 30 september a.s. naar het museum te komen aan de Broekhuizerdijk 16d te Melderslo.

U bent van harte welkom.

 

Lees meer...

Lees meer...

Jubileumboek

Reünie-Orkest Limburgse Jagers

Het jubileumboek, van 428 pagina`s, beschrijft de geschiedenis van het Reünie-Orkest Limburgse Jagers vanaf de oprichting in 1992 tot en met 2017.

Het korps zou niet hebben bestaan zonder het Fanfarekorps Limburgse Jagers dat in 1951 is opgericht en in 1995 werd opgeheven. Daarom komen in de voorgeschiedenis ook alle lichtingen van het Fanfareorkest aan de orde.

Uit oud-leden van het Fanfareorkest Limburgse Jagers is het ROLJ voort gekomen en in dit  boek herleeft de geschiedenis van beide korpsen aan de hand van meer dan duizend unieke foto`s verslagen en verhalen.

De nadruk ligt uiteraard wel op de activiteiten van het reünie-orkest , als onmisbaar onderdeel in de muzikale geschiedenis van de Provincie Limburg.

Martin Hanssen

Samensteller

Bij afhalen bij een van de leden van het korps € 14,95. Bij verzending per post: Per boek € 14,95 plus € 7,95 verzendkosten.
Betaling op bankrekening nummer NL 27RABO0121817601  Onder vermelding van naam en het Jubileumboek.

Het jubileumboek is vanaf nu te koop bij:
Boekhandel Koops Klaasstraat 17, 5911 JN    Venlo Tel: 077-3510900
The Read Shop Kerkstraat 81-85 5931NM  Tegelen Tel: 077 3260053
Muziekcentrale Adams Aziëstraat 17-19, 6014 DA Ittervoort Tel.: 0475 560 700
Traditiekamer Regiment Limburgse Jagers Oirschot

Voor meer informatie hierover stuur een mail met naam naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. U ontvangt hierna zo snel mogelijk bericht.

 

PROGRAMMA

Optredens in 2018

Melderslo zondag    30 september middagconcert in het Museum De Locht te Horst-Melderslo

Voerendaal    zaterdag  20 oktober concert aanvang 19.00 uur

Linne zaterdag   8 december Finale 2018 (Eindejaarsfeest )

Optredens in 2019

Tegelen zondag     6 januari  Nieuwjaarsconcert.

Thorn zondag    13 januari Nieuwjaarsconcert.

Panningen zaterdag  27 april (Koningsdag)  DOK6-theater op uitnodiging van de SBB (Stichting Behoud blaasmuziek) o.v.b.

Brunssum september 75 jaar bevrijding van Brunssum o.v.b.

Nederweert-Eind zaterdag 21 september optreden museum Eijnderhoof o.v.b

Onder voorbehoud.

Meer artikelen...

Inlog formulierZoeken